Qui som

Som un grup de persones del barri del Guinardó, que venim de l’esquerra independentista, el sindicalisme alternatiu i dels moviments socials i culturals del barri, que hem pensat que és el moment de disposar d’un espai on poder fer les nostres activitats i donar-nos a conèixer al públic.

Un lloc on trobar-nos i fer créixer alguns projectes com ara: una sala d’actes, de projeccions i de reunions; un espai social on poder prendre alguna cosa; un espai de jocs per a nens i nenes; un espai per compartir llibres i lectures. Una cooperativa d’aliments, un espai de creació multimèdia (disseny de cartells, díptics, pàgines web), un punt d’informació laboral, classes de català per adults, impuls de les festes i cultura popular, entre altres propostes. És per això que plantegem la creació de l’Ateneu Popular Independentista del Guinardó.

Creiem que el Guinardó hi ha un gruix de persones implicades en iniciatives populars i independentistes, com vam demostrar els veïns organitzant la defensa de les escoles pel referèndum de l’1 d’octubre i també en les vagues generals que es van organitzar des del CDR i col·lectius del Guinardó; amb els moviments per la recuperació d’espais públics i edificis emblemàtics del barri; per combatre el feixisme i el racisme; o amb la lluita dels treballadors i veïnes de l’hospital de Sant Pau per defensar la sanitat pública.

Però fins ara, tota aquesta realitat social no ha disposat d’un espai de trobada i expressió propi, és per això que pensem que ara és el moment d’impulsar-lo.

Un espai com aquest també servirà perquè els diferents col·lectius es trobin i es generin dinàmiques de treball conjunt per enfortir la unitat popular al barri.